Program

tirsdag 31. januar
17.00 - 18.30
Prøvetrykk i Storgata 15

Avspark ILIOS: Trykksverte og megabyte

Avspark for årets ILIOS-festival hos Prøvetrykk! Årets nytrykte kunstplakat presenteres, og den er trykket på kostbart papir av mekaniske vidundere fra 1960-tallet. Men koblet til det digitale universet med ILIOS AR-app. Få noe i glasset, hør litt om programmet og møt designer og Prøvetrykk-eier Petter Bratland. På mange måter ILIOS faste festivalkunstner! 

Les mer

GRATIS

torsdag 02. februar
18:30
Nordic Hall

Ketil Bjørnstad solo

Åpningskonserten på ILIOS 2023 er lagt til nyoppoussede Nordic Hall, der vi benytter anledningen til å stjele konsertpremieren for byens nye Steinway-flygel. Pianisten, komponisten og forfatteren Ketil Bjørnstad byr på en akustisk solokonsert med pianospill og dikt, der publikum sitter ved småbord rundt flygelet.

Les mer Kjøp billett
fredag 03. februar
18:00
Galleri Nord-Norge

Viddal / Sahajpal Duo

ILIOS kaller bokstavelig talt publikum inn på teppet – der de møter et sjeldent mangfold på skyhøyt musikalsk nivå. På de persiske teppene får publikum oppleve musikk og musikere med røtter i India, Afghanistan, Nepal, Harstad og Nordre Follo. Silkeveien når helt til Harstad.

Les mer Kjøp billett
fredag 03. februar
20:00
Galleri Nord-Norge

Wooden Elephant – Kid A recycled

En strykekvintett med utvidet instrumentarium spiller Radiohead i ILIOS-format! Albumet «Kid A» av britiske Radiohead er et album som ofte omtales som en av 2000-tallets største plater av blant annet Rolling Stone Magazine og Pitchfork. Her får du musikken i en resirkulert versjon utenfor den berømte boksen.

Les mer Kjøp billett
lørdag 04. februar
19:00 (dørene åpner 18:30)
Harstad Kino

Svartstjerne

Anneli Drecker og Kjetil Solberg med musikken fra David Bowies siste album Blackstar og et stort nordnorsk band i ryggen. De urbant ramsalte tekstene blir levert både på engelsk, på Bowies egendefinerte lingo og på klingende nordnorsk, gjendiktet av Johan Martin Aarstein. 

Les mer Kjøp billett
lørdag 04. februar
15:00
Harstad kulturhus, storsalen scene

Palazzo

To flygler og stjernespekket ensemble med pianistene Nils Anders Mortensen og Sanae Yoshida. Mezzosopran Marianne Beate Kielland topper laget sammen med jazz-perkusjonist Per Oddvar Johansen. På programmet står to nye verk av Helge Iberg, komponert og arrangert for ensemblet. Scene Nord står for produksjonen.

Les mer Kjøp billett
Den norske kirke logo
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo
Chili Logo