Program

torsdag 01. februar
20.00
Nordic Hall

Frode Haltli Avant Folk

Kultband med sprelsk trekantdrama mellom folkemusikk, jazz og ny musikk åpner ILIOS 2024. Noen har kalt det folkemusikk på speed. Men egentlig er det bare et trekantdrama mellom folkemusikk, jazz og samtidsmusikk, iscenesatt av akkordion-virtuosen, komponisten og musikk-arrangøren Frode Haltli. Et folkloristisk mikrokosmos som som tar det lyttende publikum og spillende musikanter gjennom fagre riker til paradis – med sang!

Les mer Kjøp billett
torsdag 01. februar
21:30 ca
Nordic Hall

Sex Magick Wizards

La deg trollbinde av Viktor Bomstad og Sex Magick Wizards med sitt hittil mest ambisiøse prosjekt! Et episk verk, inspirert av det tradisjonelle samiske diktet Suola ja Noaidi. Viktor Bomstad og bandet maner fram den eldgamle fremstillingen av Tyven og Sjamanen gjennom suggererende grooves, psykedelisk joik, heseblesende riff og bandets signatursound. Viktor Bomstad er vår nye landelsmusiker i joik, med Harstad som base.

Les mer Kjøp billett
torsdag 01. februar
Fra 21.00
Castello Festivalsenter

ILIOS Lounge

ILIOS Lounge er et uformelt møtested for festivalens publikum og utøvere, alle kvelder under ILIOS. Loungen er lokalisert til Castello festivalsenter. En oase uten bakgrunnsmusikk, der man kan diskutere alt fra festivalens program til forskjellen mellom kunstnerisk og kunstig intelligens. Spontane innslag med livsviktig informasjon om kommende attraksjoner kan forekomme.

Les mer

GRATIS

fredag 02. februar
18:00
Nordic Hall

Lien / Osadchuk / MiN strykekvartett

ILIOS 2024 presenterer en kammermusikalsk godbit av sjeldent slag: Musikk i Nordlands topptrimmede strykekvartett sammen to spillende akademikere fra UiT på internasjonalt nivå – saksofonisten Lars Lien og pianisten Sergej Osadchuk. På programmet står blant annet Olav Bergs flunkende nye «Kammerkonsert for sopransaksofon, piano og strykekvartett».

Les mer Kjøp billett
fredag 02. februar
12:00
Lunsjkonsert på Bar Bassit

Fliflet / Hamre / Nystrøm

«OM DE FØDES, GIFTES ELLER DØR – FLIFLET/HAMRE FÅR DEM I HUMØR».

Med trekkspill, trommer, sang og stepp og gryter, har Gabriel Fliflet og Ole Hamre i mer enn tretti år strødd sine musikalske forundringspakker over land og strand. I tillegg til varm lunsj fra kjøkkensjefen på Thon serveres det Ivar Aasen i Balkan-takt, utagerende barnesanger fra Sogn og andre sofistikerte anretninger. Legg til impro-visasjonsgeniet Rolf-Erik Nystrøm, og du har starten på en svært vellykket ILIOS-fredag.

Les mer Kjøp billett
fredag 02. februar
20:00
Nordic Hall

Scheen Jazzorkester & Cortex

Supertrompetist Thomas Johansson leder Scheen Jazzorkester, for anledningen utvidet med hans egen kvartett Cortex. Det betyr 2 bassister, 2 trommiser, gitar og 10 blåsere.

De store jazzensemblene her til lands skaper og bringer fremragende ny norsk musikk ut i verden! Det tar ILIOS festival for ny musikk konsekvensen av, og inviterer hele Scheen Jazzorkester til Harstad. Her blir det intellektuell og spirituell bakoversveis!

Les mer Kjøp billett
lørdag 03. februar
13:00
Oppmøte i det nye parkeringshuset over Generalhagen

ILIOS Byvandring 2024

Ingen ILIOS-festival uten Byvandring! I år faller vandringen på lørdag 3. februar, og på den måten får vi til et spenstig kunstnerisk program. Oppmøte i det nye parkeringshuset over Generalhagen. Ta på gode sko, og klær etter vindretning og temperatur. Barn kan være med, og det blir selvsagt solboller med kakao på siste stoppested. Vi satser på pent og tjenlig vær, og siden det er lørdag kan det være flere folk i omløp enn på en søndag. Det er bare å holde kolonnen!

Les mer Kjøp billett
lørdag 03. februar
20:00
Nordic Hall

Hjerter & Gift

Et musikalsk trusselbrev fra musikalstjernen Ida Holten Worsøe, som kommer til ILIOS-festivalen rett fra rollen som Miss Hannigan i «Annie» på Folketeatret i Oslo.

I 2020 hadde ILIOS knallsuksess med oppsetningen «Fra Bar til Barrikade», kort tid før pandemien traff Norge. Nå kan ILIOS invitere til en ny kabarét-kveld. Denne gangen med Ida Holten Worsøe, som lover et rått, forfriskende og kreativt møte med musikken til Brecht, Weill og Eisler – denne gangen på norsk.

Les mer Kjøp billett
lørdag 03. februar
22:00 (dørene åpner 21:00)
Stosalen scene / Harstad kulturhus

Nattliv

La det vokse ut trommehinner på ribbeina.
Tunger under fotbladene.
Legg hendene bak ørene.
Sånn. Nå er du klar for natta.

Når solen går ned, våkner en helt ny verden til liv som de fleste av oss vet lite om. Selv om vi deler stedene våre med dem, er det sjelden at vi møtes. Evolusjonen har gitt dem sanser som vi mennesker ikke har, sanser som gjør at de behersker natta slik vi behersker dagen.

Les mer Kjøp billett
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo