Program

torsdag 06. oktober
19:00
Galleri Nord-Norge

Vokal Nord møter Sinikka Langeland

ILIOS 2022 åpner med mektige korklanger fra østlig retning. På scenen står et av Norges ledende vokalensembler, Vokal Nord. Opplev estisk, kvensk og finsk musikk i stort format med ECM-artist Sinikka Langeland som gjestesolist på vokal og kantele. Dirigent: Anna Gallon

Les mer Kjøp billett
fredag 07. oktober
21:00
Støperiet

Electrocutango

Elegant elektrifisert tango med trommebeat og originale melodier komponert av kongerikets fremste fortolker av latinamerikansk tradisjon: Sverre Indris Joner. Med seg på scena har han Odd Hannisdal fiolin, Patric Wilder på bass og Kaspar Uljas på bandoneon. Bak trommene sitter Andreas Bye.

Les mer Kjøp billett
fredag 07. oktober
19:00
Støperiet

Julie Alapnes Band

Rocka nordnorsk folkemusikk med en line-up som kan se ut som ren namedropping. Men er faktisk denne super-rekka som står på scena: Julie Alapnes i front sammen med Petter Carlsen, Halvard Rundberg og Wetle Holte.

Les mer Kjøp billett
lørdag 08. oktober
18:00
Harstad kulturhus, storsalen scene

Living Landscapes / BIT20 Ensemble

Norges og Bergens samtidsmusikalske flaggskip BIT 20 Ensemble framfører et helt nytt visuelt musikkverk komponert av den unge vesterålingen Tine Surel Lange. Møt 16 musikere, elektronikk og video. Opplev verket med ensemblet og høyttalere i sirkel rundt publikum.

Les mer Kjøp billett
lørdag 08. oktober
12:00
Esencia kaffebar

En kubansk kaffebar i Nord-Norge

Kaffebaren Esencia i Harstad er noe så normalt som en kubansk kaffebar. Det eneste som kanskje ikke er helt normalt er at den ligger i en nordnorsk småby. Og at den faktisk får besøk av kubanske musikere som spiller mambo og son. Eller salsa, som det heter på folkemunn.

Les mer

GRATIS

lørdag 08. oktober
15:00
Støperiet

Places, people and things

Samtidsmusikk med matpakke fra Mat av Vahl på en lørdags ettermiddag. Når verden går av hengslende må vi øve oss på å samarbeide. Også med folk vi ikke liker. Møt Victoria Johnson, Silje Aker Johansen og TONO-prisvinner Henrik Hellstenius.

Les mer Kjøp billett
lørdag 08. oktober
21:00
Støperiet

Polkabjørn & Kleine Heine tilbake i Harstad

På sitt første besøk hos ILIOS solgte de 16 billetter på forhånd. I mars i år fylte Stjernekamp-vinner Bjørn Tomren Harstad kulturhus helt alene. Men ja, de kommer til ILIOS. Begge to, sammen. Det er duket for en eksklusiv aften på Støperiet.

Les mer Kjøp billett
søndag 09. oktober
12:30
Oppmøte ved Harstad kino

ILIOS Byvandring og Lyden av Harstad

Ingen ILIOS-festival uten Byvandring. Vanligvis har vi snø og vinter som ramme rundt vandringen, men i 2022 blir det forhåpentligvis på en fin høstdag. Det vi kan avsløre er at et antall kreative ungdommer i alderen 15 – 18 år vil stå for alle kunstneriske innslag underveis. Og det er rett og slett lyden av Harstad som blir servert!

Les mer Kjøp billett
Harstad Tidende logo
Den norske kirke logo
polarkonsult logo
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo
Chili Logo