Back to All Events

Lunsjkonsert: Tor Johan Bøen, solo fiolin

  • Galleri NordNorge Harstad Norge (map)

Fredag 2. februar kl. 12.00
Sted:
Galleri NordNorge
Pris: 120 inkl. avgift
Varighet: 45 min (uten pause)

Tor Johan Bøen .jpg

Fransk musikk og nordnorske urframføringer til lunsj!

Lunsjkonsert med virtuos musikk for solo fiolin av Pierre Boulez og rykende ferske stykker levert av våre egne nordnorske komponister Bjørn Andor Drage og Håvard Lund.

Franske Pierre Boulez var elev av den legendariske komponisten og organisten Olivier Messiaen. Boulez var en nyskapende kraft i europeisk modernisme etter annen verdenskrig. Både som komponist og polemiker ble han en av de viktigste stemmene blant dem som strebet etter nye uttrykk med mer abstraksjon og eksperimentering. Hans stykke "Anthèmes 1" for fiolin solo er et elektroakustisk verk komponert i 1992, og blir framført med akustisk fiolin og bearbeidet lyd fra solisten som legges ut i 6 høyttalere plassert rundt publikum. Magnus Bugge står for lyddesign og styrer elektronikken.    

Håvard Lund og Bjørn Andor Drage står altså for ILIOS-festivalens uroppføringer i 2018. Førstnevnte har komponert «Sircular dilemma», mens sistnevnte har skrevet et stykke som har fått tittelen «Madrigal». Solist på fiolin er Tor Johan Bøen fra MiN-ensemblet i Narvik. Solisten vil selv presentere de ulike komposisjonene underveis. Lunsjkonsert med Pierre Boulez og to nordnorske uroppføringer er ikke noe man får oppleve hver dag!

Dagen til ære kan vi friste med nordnorsk franskinspirert fingermat fra Bark Spiseri og Bar. 

Later Event: February 2
ILIOS-utstilling