Back to All Events

Lunsjkonsert og performance: Vokal Nord og Kiyoshi Yamamoto.

  • Galleri NordNorge Normannsgate 1 Harstad (map)

Lørdag 3. februar kl. 13.00
Sted:
Galleri NordNorge
Pris: 120 inkl. avgift. 
Varighet: 75 min (ordinær utstilling åpen til kl. 18.00)

kiyoshi_yamamoto_07 b.jpg

Møt ILIOS-kunstner Kiyosho Yamamoto og Vokal Nord i spektakulær kombinasjon av perfomance og korkonsert.

Hva Kiyoshis performance vil bestå i aner vi ingenting om - dette er en uframføring som prøves for første gang samme dag. Vi vet er at Kiyoshi har jobbet med tekstiler, antrekk, solbriller og andre menneskelige artefakter. Han er opptatt av det dypt menneskelige aspektet ved å synge sammen. I sin beskrivelse av årets ILIOS-utstilling peker han på at vi mennesker må forholde oss til hverandre i en verden som er blitt stadig mer smertefull, fargeløs og kynisk. Kolonialisering dukker opp igjen, vi ser at nye generasjoner må forholde seg til trusler om bruk av atomvåpen. Farger og blanding av farger står i kontrast til dette, men framstår også som en metafor for hvor komplekst vi lever og sosialiserer oss. Vi kan bare glede oss til å oppleve Kiyoshi Yamamotos fargenyanser overført til både visuelle uttrykk og et av landets beste vokalensembler.        

Vokal Nord ILIOS.jpg

HimmelsLICHT med Vokal Nord.

Etter performacen får vi møte Vokal Nord og deler av deres turnéprogram HimmelsLICHT. Noe som passer veldig godt for en festival som i 25 år har markert solens tilbakekomst etter mørketiden i nord. Vokal Nord og deres tyske dirigent med det nordisk-klingende navnet Jörn Andresen har plukket ut musikk av nålevende Wolgang Rihm og Johannes Brahms ril performance-delen. Til konsert-delen blir det musikk vor vokalensemble og orgel av den profilerte tyske komponisten Karlheinz Stockhausen. Men Vokal Nord faste musikalske leder Bjørn Andor Drage antyder også at man har en liten overraskelse i bagasjen når man først er på ILIOS-festivalen. 

Later Event: February 3
ILIOS Lounge