Back to All Events

ILIOS Lounge

ILIOS-Lounge INSIDE / ILIOS-Lounge OUTSIDE

I år kjører vi parallelt ute og inne. Det blir utstillinger inne på på Outsider Art. På ILIOS festivalkontor ved siden av blir det ute-av-boksen kunstaktiviteter, inspirert av ILIOS-utstillingen 'What do you want, what do you really, really want'. Utendørs blir det gratis servering av kakao, solboller og konserter.

I fjor lå ILIOS-Lounge ved Harstad Kino. Bildet av mannen som betalte parkering mens Tonje Unstad spilte ute ble en hit i sosiale medier. I år ligger ILIOS-Lounge i Rikard kaarbøs gate, altså gågata mellom Torget og havna, ved Bark og Outsider Art.

I fjor lå ILIOS-Lounge ved Harstad Kino. Bildet av mannen som betalte parkering mens Tonje Unstad spilte ute ble en hit i sosiale medier. I år ligger ILIOS-Lounge i Rikard kaarbøs gate, altså gågata mellom Torget og havna, ved Bark og Outsider Art.


FREDAG 2. FEBRUAR

kl. 17.00 - 20.00 ILIOS-Lounge inside (for folk over 18 år)


'ONTOGRAPHY' av Øyvind Lauvdahl
Tegneserie møter tatovering møter streetart. Utstilling og performance.

Illustrasjon Øyvind Lauvdahl_3.jpg

Et eksistensielt kunstprosjekt kuratert og ledet av Utenfor Allfarvei Forlag. Med Øyvind Lauvdahls serie av illustrasjoner/ anti-vitsetegninger utforsker vi hvordan andre kunstnere gjengir hans univers av det fremmedgjorte.
 
Tatovører overfører hans tegninger på hud. En smertefull opplevelse for den som har valgt å ha kunstverket på huden, kanskje en smerte som i overført betydning matcher innholdet?
Streetartkunstnere tolker hans verk på vegger, noe nytt og konkret oppstår.

I ILIOIS-lounge møter du illustrasjoner, livefeed med tatoveringsarbeid in progress og streetart.

Samarbeid mellom Øyvind Lauvdahl, Utenfor Allfarvei Forlag, Tommy Loke Eilertsen/Red Monkey Corp., Petter Bratland/Rampestrek

 

'CHRISTEL BOQUIST I TUSEN BITER'
Pixler, puslespill og photoshop. Impresjonisme for alle i ILIOS kunstneriske lekestue! 

PUZZLE--2-Glowing-green.jpg

Christel var og er en etterspurt interiørdesigner. Men så snudde livet, og gamle kunster med blyant og kull kom fram. Snart dukket det opp en hel hærskare av jenter og kvinner på tegnepapiret. Etterhvert havnet de i Christels digitale photoshop og ble til et mellomting av tegning og trykk. Nå har Christel tatt 5 varianter av et bilde og laget et gediget puslespill av hele greia! Alle som vil kan prøve seg som impresjonister. Og hvis noen vil gjenskape originalen har de helt fram til søndag 4. februar på seg!   

 

 

Nils-Arthur Gjeitanger fra nabohuset Bark frister med rødt og hvitt for de som vil ha en forfriskning før konserten med 'Trio Mediæval' i Harstad Kino kl. 20.00


LØRDAG 3. FEBRUAR

kl. 11.00 - 18.00 ILIOS-Lounge inside for alle aldere!

Inne på festivalkontoret er kan alle som vil pusle med Christels jenter. Samtidig vil det foregå live streaming fra Red Monkey Corp, der Tommy Loke Eilertsen tatoverer kunst på frivilige.

kl. 14.00 - 18.00 ILIOS-Lounge outside

ILIOS-lounge utendørs med gratis servering av solboller og kakao. Her er det plass på pallebenker og lammeskinn. Og hvis man vil varme seg er det både butikker, festivalkontor og serveringssteder i nærheten. Outsider Art galleri har åpent og viser bilder av Herleik Kristiansen, sammen med lyssatte treskulpturer av Gunn Johansen fra Kvæfjord, med artistnavnet Dame Goodchild. Og det er bare å pusle med Christels jenter i alle varianter.

bollerogkakao.jpg

Fra kl. 15.30 og fram til 18.00 vil det være konserter i ILIOS-Lounge outside. Både Susanne Lundeng, Marja Helena Fjellheim Mortensson og en oktett fra Vokal Nord har meldt sin ankomst! I samme tidsrom vil det være mange aktiviteter på Torget knyttet til den kommende markeringen av Samefolkets dag 6. februar.

Copy of DessertTrolltechnique03.jpg

Fra kl. 16.00 - 17.00 kan alle som har meldt seg på delta på en nyMusikk-salong med performance-kunstneren Tori Wrånes på festivalkontoret. Hun er på ILIOS for å starte opp et nytt prosjekt som skal ha premiere på festivalen 2019. Hensikten er rett og slett å la en av Norges mest spennende kunstnere akkurat nå møte mennesker, bedrifter og institusjoner fra regionen som er nysgjerrige på ILIOS-prosjektet. Tori Wrånes vil presentere noen av sine tanker, og vi vil få se noen eksempler på hennes framføringer. Tori Wrånes er opprinnelig fra Sørlandet, men har sterk sans for nordlig natur, fauna og kultur.
NB! Påmelding til festivalkontoret seneste 1 time før.

 
Susanne Lundeng 1, foto-Guri Dahl.jpg

ILIOS Lounge outside
ca. kl. 15.30: Susanne

 Lundeng med band

Marja portrett sørsamisk.jpg

ILIOS Loung outside
ca. kl. 17.00: Marja Helena Fjellheim Mortensson og Vokal Nord

kl. 18.00 - 20.00 ILIOS-Lounge inside (for folk over 18 år)

Det er igjen voksentid på ILIOS-Lounge inside for dem som vil følge med på videoen fra tatoveringen, og kanskje ta seg et forfriskning før det er dags for å markere ILIOS 25-årsjubileum med konserten "Bobler (støy) og brass" i Nordic Hall kl. 20.00.