Back to All Events

Trio Mediæval med Trygve Seim og Håvard Lund

  • Harstad Kino Harstad (map)

Fredag 3. februar kl. 20.00
Sted:
Harstad Kino
Pris: 330/150 inkl. avgift. 
Varighet: 90 min med pause  

image002.jpg

Oppskriften er like enkel som elegant: Tidlig musikk møter samtidsmusikk, med nordisk folkemusikk som bro mellom ytterpunktene. Dette har gjort Trio Mediæval til en gruppe med appell hos et usedvanlig stort publikum. Legg til et skyhøyt kvalitetsnivå i alle ledd, og man har forklaringen på hvorfor Trio Mediæaval er blitt en musikalsk eksportsuksess.  

Trioen fikk sit store gjennombrudd med albumet ”Words of the Angel” i 2001, utgitt på det prestisjetunge tyske selskapet ECM. Albumet havnet på the Billboard Top 10 Bestsellers list, og medførte internasjonal oppmerksomhet. Det er blitt Carnegie Hall, Concertgebouw, Wigmore hall, Wiener Konzerthaus og en drøss av andre konsertsaler og festivaler verden over. Harstad fikk sist besøk under Festspillene i Nord-Norge 2006. Den gang sto de på scenen sammen med jazzpianisten Tord Gustavsen og hans trio.   

Nå kommer Trio Mediæval til Harstad og ILIOS, denne gangen med treblåserne Trygve Seim og Håvard Lund fra Kultur i Toms som medmusikere. Vi kan love et repertoar som er nyskapende og grensesprengende på en måte som går rett hjem hos alle. Her er stemmeprakt, elegante arrangementer og musisering på skyhøyt nivå.  Her over en link til filmmusikk med Trio Mediæval. Det er fra Paolo Sorrentinos film "Youth", med blant andre Michael Caine, Harvey Keitel, Jane Fonda og Rachel Weisz.  Det er David Langs komposisjon "Just (After Song of Songs)". 

ILIOS er svært glade for å kunne presentere denne konserten i samarbeid med Kultur i Troms og Nordlysfestivalen. Trio Mediæval i februar 2018-utgave består av Linn Andrea Fuglseth, Anna Maria Friman, Jorunn Lovise Husan. Sistnevnte sanger er ny på laget, og er spesielt velkommen til Harstad og ILIOS.

Earlier Event: February 2
ILIOS Lounge