Back to All Events

Ny Musikk-salong med Tori Wrånes

Lørdag 3. februar kl. 16.00
Sted:
Made in Harstad
Varighet: 60 min. Kaffe og te.

MERK: Påmelding på forhånd til: 
anders@ilios.no eller mobil 91606060. Eller direkte til festivalkontoret senest kl. 15.00..

Copy of DessertTrolltechnique03.jpg

Et scoop for ILIOS: Norges nye store navn i den internasjonale kunstverden klar for nytt prosjekt i nord. 

Møt Tori Wrånes på ILIOS nyMusikk-salong

"Vårt indre troll", skrev Aftenposten. "Miraklet i samtidsmuseet", skrev Dagsavisen. Det var kø over Bankplassen i Oslo i 5 dager da Tori Wrånes satt opp «Hot Pocket» og «Sirkling» i mai i fjor. ILIOS var tilstede og lot seg imponere. At på til klarte vi å få Wrånes med å sette i gang et nytt prosjekt i nord sammen med ILIOS og alle andre i nord som vil være med. Det er ikke første gang Wrånes er i nord, men det er en særdeles vital kunstner som de siste årene har vist at hun er i ferd med å etablere seg på et høyt internasjonalt nivå.

Hun kommer til ILIOS-festivalen for å starte et års-prosjekt der det å overskride sjangere, formater og bransjer er selve utgangspunktet. Her er det bruk for musikere, dykkere, rederier, fiskere, dansere, sangere, bankfolk, billedkunstnere og ingeniører. Kanskje til og med forleggere! Vi begynner med site visit, presentasjoner og møter i 2018. Deretter er prosjektet i gang, med premiere på ILIOS 2019. 

I Tori Wrånes’ kunstnerskap viskes de tradisjonelle grensene mellom lyd, bilde, musikk og bevegelse ut. Hennes utstillinger og performancer har vakt stor internasjonal interesse. De siste årene har hun blant annet laget bestillingsverk til Sydney Biennalen, Performa 13, New York, Shilpakala Academy, Dhaka og Lilith Performance Studio, Malmö.

På nyåret 2018 skal hun besøke Thailand, New York, Stockholm - og altså Harstad. Tori Wrånes har sans for det nordlige, og har lyst å skape en performance på ILIOS 2019 som gjerne kan havne utendørs. I flomålet, under eller over vann.

Møte Tori Wrånes og hør om hennes kunstprosjekter og foreløpige idéer for Harstad.
Rikke Gürgens innleder. 

Earlier Event: February 3
ILIOS-utstilling åpen
Later Event: February 3
Bobler (støy) og brass!