Back to All Events

Åpningskonsert

  • Nordic Hall Strandgata 9 Harstad Norway (map)

Torsdag 1. februar kl. 20.00
Sted: 
Nordic Hall
Pris: 290/150 inkl. avgift
Varighet: 80 min (uten pause) 

trondheimvoicesekkokammerhoved2.jpg

Trondheim Voices

Ekkokammer 2.0. av Maja S.K.Ratkje

'Ekkokammer 2.01' er en fascinerende miks av konsert, underholdende forestilling og eksperimenterende biografisk fortelling basert på intervjuer som komponisten har gjort med sangerne i Trondheim Voices. 

Resultatet er blitt aktuelt, henrivende og gripende. 

Maja S.K Ratkje er en av Norges mest anerkjente komponister, og på ILIOS åpningsdag er hun representert med 2 verker. Det første har hun laget sammen med 24 elever fra Harstad Kulturskole, som en del av ILIOS-utstillingen. Det andre har hun komponert for og med de 8 kvinnene som utgjør Trondheim Voices - et vokalensemble som gjennom de siste 10 år satt nye standarder for hva et slikt ensemble kan være.

Stemmen er i en særklasse som instrument, uløselig knyttet til kroppen. En stemme kan behage eller ryste, i gjenkjennelse eller provokasjon. Helt nøytralt blir det aldri. Stemmens musikk går rett i sjela. Maja S. K. Ratkje stiller spørsmål til det å fysisk ha en stemme og hva vi ønsker å uttrykke med den. Slik sier hun selv om verket: 

”Å bruke stemmen som redskap i musikk er en uhyre kompleks affære. Det å finne stemmen sin, bokstavelig talt, er av natur annerledes enn å øve på et konvensjonelt instrument. Dessuten må stemme-utøvere forholde seg til sangerrollen på godt og vondt. Det ligger mye forventninger til det å være sanger. Hvorfor er det for noen ikke nok å bare stå rett opp og ned synge godt? Hva ligger det av potensiale – musikalsk eller personlig – i å utfordre konvensjonene, eller seg selv? Komponist Maja Solveig Kjelstrup Ratkje er selv tilstede på framføringen. 

Her en liten smakebit:

Earlier Event: February 1
Åpning utstilling del 2