Back to All Events

Lunsjkonsert med supertrio

Lørdag, 2 februar kl. 12.00
Sted: 
Galleri Nordnorge
Pris: 150/100 (inkl. avgift)
Varighet: 60 min
Servering: Tapas fra Mat av Vahl (inngår i billlett)

lunsjkonsert.jpg

ILIOS er en nyskapende festival, og vi må prøve alle varianter av begrepet. I 2017 og 2018 presenterte vi solokonserter med landsdelens skarpeste instrumentalister, pianisten Nils Anders Mortensen og fiolinisten Tor Johan Bøen. I fjor imponerte Bøen med elektroakustisk musikk av Pierre Boulez, og året før det presenterte Mortensen særdeles sprek amerikansk klavermusikk. I tillegg har de presentert nye verk av Håvard Lund. Begge årene har vært dundrende kunstneriske suksesser, og nå tar vi rett og slett og legger sammen solokonsertene fra 2017 og 2018 til en duo-konsert med gjest. Repertoaret er selvsagt nytt, og det rapporteres fra de indre gemakker at den sindige superpianisten Mortensen skal ha sagt at “Sørensen er et ganske krevende stykke å spille, altså”. Og Sørensen heter Bent til fornavn, er dansk og har komponert “7 longings for fiolin og klaver”. Vi får høre “Drones for fiolin and piano” av Nico Muhly, en komponist bosatt på Manhattans Lower East Side. Et etter hvert historisk knutepunkt for amerikansk motkultur og kunstnerkollektiver. Lunsjgjest Håvard Lund skal urframføre en trio for bassklarinett, fiolin og piano der han både er musiker og komponist. Vi tipper at dette blir en instrumental lunsj på svært høyt nivå. Og dette er landsdelenes egne folk - musikerne representerer de tre musikkinstitusjonene Scene Finnmark, Musikk i Nordland og Kultur i Troms.


Earlier Event: February 1
Festivalklubb: Building Instrument
Later Event: February 2
Sub Adventure