Back to All Events

Festivalklubb: Building Instrument


Fredag 1. februar kl. 22.00
Sted: 
Nordic P.U.B
Pris: 250/150 (inkl. avgift)
Varighet: 60 min (uten pause) 

Mur.jpeg

“Glem alt annet, Building Instruments musikk er som et rom du verken kan eller vil slippe ut av”, skriver Morgenbladet. Dette bandet gir oss et hint om hva slags ingredienser som vil boble i pop- og jazzgrytene om 10 år.

Kanskje ikke så rart at superprodusent Jørgen Træen (Susanne Sundfør, Jaga Jazzist mfl.) har hengt seg på og medvirker på bandets siste utgivelser. Albumet “Mangelen Min” kom i november 2018, og det er fortsatt Mari Kvien Brunvolls elegante fusjoner av sin egen stemme og diverse rare små akustiske og digitale instrumenter som er kjernen. Sammen med sine medmusikere Øyvind Hegg-Lunde på trommer og Åsmund Weltzien på keyboard skaper hun et skjelvende men helstøpt musikalsk univers som blir sammenlignet med både Sigur Ros og Caribou. Kombinasjonen av spennende utgivelser og sublime liveshow har sikret bandet fans langt utenfor landets grenser. Mari Kvien Brunvoll vokste opp i Molde sammen med søster Ane og bror Bjørn. Sistnevnte ble fotograf mens søstrene fulgte i sin jazzmusiker-mors fotspor, hver på sin egen særpregede måte.

Glem alt annet, Building Instruments musikk er som et rom du verken kan eller vil slippe ut av Morgenbladet

Det er sjelden band har et helt unikt lydbilde. At de knapt nok minner om noen andre. Building Instrument er et slikt band. De har to tonn med særpreg. Herlig skrudd. Jeg har ventet på denne platen i flere år Stemmegaffelen

Trioens andre album “Kem Som Kan Å Leve” var en så underdrevet og samtidig overbevisende mix av trad, psych, folk, elektronika og pop at man lurte på om bandets neste utgivelse kunne matche den. Den gode nyheten er at de har kommet med en samling låter som lever opp til forgjengeren i hver eneste detalj Dagens Næringsliv

Lyd: “Mangelen Min” fra nye albumet

Video: “Rett Ned” fra albumet “Kim Som Kan å Leve”