Viddal / Sahajpal Duo

ILIOS kaller bokstavelig talt publikum inn på teppet – der de møter et sjeldent mangfold på skyhøyt musikalsk nivå

Det er kanskje litt drastisk å si at ILIOS kaller publikum inn på teppet, men det er faktisk det vi gjør. Vi har lagt persiske tepper på gulvet i galleri Nord-Norge og slipper løs en velrenommert jazzmusiker på bassklarinett med røtter i Harstad, og en sitar-spiller fra Solbergelva med røtter i India.

Mathilde Grooss Viddal er musiker, komponist og bandleder Hun har lenge hørt til i toppsjiktet av skapende og utøvende kunstnere på den norske musikkscenen og vunnet prestisjetunge priser internasjonalt for sitt arbeid som komponist og arrangør. Bla med verket Out of Silence i forbindelse med FNs 70-årsfeiring av Menneskerettighetene med prisutdeling I Roma.

Rohini Sahajpal, er en av landets ledende utøvere av det indiske tradisjonelle instrumentet sitar, som har gjort seg bemerket for sin tolkning av indisk ragamusikk. Hver raga har sin egen essens, som utøveren skal forsøke å få fatt i og uttrykke. Rohini Sahajpal er født og oppvokst i en indisk, musikalsk, familie i Solbergelva ved Drammen. Møtet mellom frijazz og indisk raga er en smellvakker kulturkollisjon mellom tradisjoner som har mer til felles enn hva man tror.

Harstad har status som verdens første friby for forfulgte musikere. Det er naturlig for ILIOS å bidra til at våre fribymusikere kan møte både publikum og andre utøvere. Derfor har vi invitert Ghawgha Taban fra Afghanistan som gjest på konserten. Hun får selskap av den norske folkemusikeren Åsmund Reistad på gitar, og nepalesisk-norske Sanskriti Shresta på tabla, indiske trommer. Hun er et råskinn på slagverk og har en stigende stjerne i norske musikkmiljøer.   

Kjøp Billett
Dato:
fredag 03. februar
Klokkeslett:
18:00
Sted:
Galleri Nord-Norge
Pris:
330,-/230,- Kombo Viddal/Sahajpal Duo og Wooden Elephant kl. 20.00 for kun 530,-
Varighet:
1 time
Servering:
Servering av te og salg av drikke
Den norske kirke logo
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo
Chili Logo