Lien / Osadchuk / MiN strykekvartett

ILIOS 2024 presenterer en kammermusikalsk godbit av sjeldent slag: Musikk i Nordlands topptrimmede strykekvartett sammen to spillende akademikere fra UiT på internasjonalt nivå – saksofonisten Lars Lien og pianisten Sergej Osadchuk.

Det er Nordic Halls nye Steinway-flygel som blir åstedet, med publikum sittende rundt ved bord. På programmet står Olav Bergs flunkende nye «Kammerkonsert for sopransaksofon, piano og strykekvartett». I tillegg får vi oppleve Buchs «Kvintett for altsaksofon, 2 fioliner, bratsj og cello» skrevet i 1925. Og komponisten er altså fiolinisten Adolf Busch, mannen med den legendariske Busch-kvartetten. Programmet blir komplett med Bjørn Kruses «Harlequinade» for sopransaksofon og strykekvartett fra 2001.  

Lien og Osadchuk fikk nylig strålende anmeldelser for CD-en «Out of Step». Om innspillingen skriver Guy Rickards, KlassiskMusikk: «Leserne burde ikke trenge noen introduksjon til Lars Lien, eller til hans utrolige tekniske ferdigheter på saksofon. Musikaliteten er et bemerkelsesverdig trekk ved hans spill». 

Lars Lien er kjent for sitt samarbeid med norske komponister, og har bidratt til utvikling av nye verk for saksofon i ulike konstellasjoner, og denne konserten omfatter altså et verk som ble uroppført på Nordlysfestivalen dagen i forveien. ILIOS får derfor den spennende annengangs-oppføringen. Musikere og godt vante konsertgjengere mener at nr. 2 nesten alltid gir ekstra spenst og dybde! Det er Olav Bergs verk «Kammerkonsert for sopransaksofon, piano og strykekvartett». På programmet står også «Kvintett for altsaksofon, 2 fioliner, bratsj og cello» skrevet så tidlig som i fra 1925 av fiolinisten Adolf Busch, mannen med den legendariske Busch-kvartetten. Programmet blir komplett med Bjørn Kruses «Harlequinade» for sopransaksofon og strykekvartett fra 2001. 

Kammermusikk med et tidsspenn på 99 år for saksofon, klaver og strykekvintett er ikke noe som tilbys hvert år. Dette er 50 minutter levende musikk man ikke får igjen i Harstad på mange år! Strykekvartetten er navngjeten med Tor Johan Bøen og Magnhild Skomedal Torvanger på fiolin, Fredrik Paulsson på bratsj og Benjamin Lund Tomter på cello.

Videohilsen fra Lars Lien:

Lars Lien, altsax
Kjøp Billett
Dato:
fredag 02. februar
Klokkeslett:
18:00
Sted:
Nordic Hall
Pris:
255.-/155.-
Varighet:
50 min
Servering:
Salg av drikke
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo