Palazzo

To flygler og et stjernespekket ensemble med Marianne Beate Kielland, Nils Anders Mortensen og Sanae Yoshida. Dette er en produksjon fra Scene Nord, som skaper spenstig samarbeid mellom ansatte musikere, frilansere, solister og komponister.

ILIOS-festivalen 2023 åpner med premiere for byens nye flygel med Ketil Bjørnstad. På avslutningsdagen kan publikum oppleve to pianister på scenen med hvert sitt flygel! Pianistene Nils Anders Mortensen og Sanae Yoshida får selskap av mezzosopranen Marianne Beate Kielland og slagverker Per Oddvar Johansen.

Komponist Helge Iberg har skrevet verket Palazzo – et ganske røft og insisterende stykke musikk, drevet framover av heftige «groover» i kontrast til mer dempede meditative refleksjoner. Da Helge Iberg komponerte Palazzo så han for seg en fortelling om et gjensyn med barndommens trakter og sterke minner om makt sentrert rundt det lokale slottet eller herregården (Palazzo), om avmakt og fattigdom og om barndommens lek og spenning.

Konsertens andre verk er LiebesKleineLieder, som Helge Iberg har komponert for på bestilling fra den enestående mezzosopranen Marianne Beate Kielland og to pianoer. Det er en sangsyklus som for denne anledningen er arrangert for to pianoer og sang, og tekstene er forfattet av den jødisk-tyske poeten og journalisten Eric Fried, som flyktet til England fra Hitlers forfølgelser. 

Medvirkende:

Sanae Yoshida – piano

Nils Anders Mortensen – piano

Marianne Beate Kielland – mezzosopran

Per Oddvar Johansen – perkusjon

Helge Iberg – komponist og improvisasjon

Kjøp Billett
Dato:
lørdag 04. februar
Klokkeslett:
15:00
Sted:
Harstad kulturhus, storsalen scene
Pris:
330,-/ 230,-
Varighet:
60 min
Servering:
Salg av drikke
Den norske kirke logo
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo
Chili Logo