Scheen Jazzorkester & Cortex

Supertrompetist Thomas Johansson leder Scheen Jazzorkester, for anledningen utvidet med hans egen kvartett Cortex. Det betyr 2 bassister, 2 trommiser, gitar og 10 blåsere. 

De store jazzensemblene her til lands skaper og bringer fremragende ny norsk musikk ut i verden! Det tar ILIOS festival for ny musikk konsekvensen av, og inviterer hele Scheen Jazzorkester til Harstad. Her blir det intellektuell og spirituell bakoversveis!

«Supertrompetist» er ikke en beskyttet tittel, men skal man nå opp på det nivået begrepet signaliserer, bør man han en del å fare med. Det har Thomas Johansson, som er en av Europas sterkeste og mest originale jazztrompetere. Johansson er også en fremragende komponist, og er klar med nytt bestillingsverk. Verket har fått navn «Framework» og er skrevet spesielt til Scheen Jazzorkester og hans egen kvartett Cortex. Bli med på reisen bestående av et flettverk av større og mindre stykker som danner er større helhet – melodisk, rytmisk, vakkert, stygt, energisk og heftig! 

Kvartetten Cortex har vært Thomas sin egen kvartett siden 2007, og nå var det endelig anledning til å samle både kvartetten og jazzorkestret. Scheen Jazzorkester er for anledningen utvida med et ekstra komp og en blåser, og det er duket for en heftig konsert med stort spenn!

Medvirkende:

Thomas Johansson – trompet/komposisjoner
Jon Øystein Rosland – tenorsaxofon
Guttorm Guttormsen – saxofoner/fløyte
André Kassen – saxofoner
Kristoffer Alberts – saxofoner
Line Bjørnør Rosland – klarinetter
Finn Arne Dahl Hanssen – trompet
Guro Kvåle – trombone
Frøydis Aslesen – trombone
Åsgeir Grong – basstrombone
Even Helte Hermansen – gitar
Ola Høyer – bass
Jan Olav Renvåg – bass
Dag Erik Knedal Andersen – trommer
Audun Kleive – trommer

Kjøp Billett
Dato:
fredag 02. februar
Klokkeslett:
20:00
Sted:
Nordic Hall
Pris:
355,- / 255,-
Varighet:
75 min
Servering:
Salg av drikke og snacks
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo