Hjerter & Gift

Et musikalsk trusselbrev fra musikalstjernen Ida Holten Worsøe, som kommer til ILIOS-festivalen rett fra rollen som Miss Hannigan i «Annie» på Folketeatret i Oslo.

I 2020 hadde ILIOS knallsuksess med oppsetningen «Fra Bar til Barrikade», kort tid før pandemien traff Norge. Nå kan ILIOS invitere til en ny kabarét-kveld. Denne gangen med Ida Holten Worsøe, som lover et rått, forfriskende og kreativt møte med musikken til Brecht, Weill og Eisler – denne gangen på norsk. Tekstene og gjendiktningene er ved Ida Holten Worsøe selv, Jens Bjørneboe og Halldis Moren Vesaas. 

Ida Holten Worsøe gyver løs på kabaret-klassikerne sammen med stjernemusikerne Kalle Moberg (trekkspill) og Per Zanussi (bass). Sangene er kjente for mange, men også mer ukjente verk skal få plass i dette makabre, humoristiske fantasiuniverset. Mange av oss har et forhold til Brecht fra litteraturen, fra hans teaterteorier, dramatikk og teateroppsetninger. Derimot er ikke Elisabeth Hauptmanns rolle i hans forfatterskap like kjent.

Det er et faktum at Elisabeth Hauptmann har skrevet tekstene til stor deler av Brecht & Weill-suksesser som Tolvskillingsoperaen og Mahagonny Songspiel. «Hva ville Elisabeth Hauptmann gjort med sitt eget og Brecht sitt materiale om hun fikk en stund med publikum?» Dette er et spørsmål Ida Worsøe har lekt med.

Kjøp Billett
Dato:
lørdag 03. februar
Klokkeslett:
20:00
Sted:
Nordic Hall
Pris:
385.- / 235.-
Varighet:
75 min
Servering:
Salg av drikke
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo