Kurs i å anmelde musikk

ELENDIG KLANG, MEN GLIMRENDE PIANOSPILL? 

Levende musikk forsvinner mens du hører på den. En anmeldelse av en konsert kan stå igjen for alltid. Hvordan sette ord på musikk til noen som ikke har hørt musikken sammen med deg? Hvordan ta høyde for at publikum som er på samme konsert, ikke alltid hører det samme? Hva bør en anmeldelse ta hensyn til, og hvordan tenker en musikkritiker? 

Hva er kritikkens oppgave og kritikerens rolle? Kan en kritiker diskutere en konsert med utøveren eller komponisten? Hvordan forholder en kritiker seg til ulike sjangre, til barn som utøvere eller til et amatørkor? Alle som er i kontakt med musikk, setter ord på musikk. Enten du er utøver, bandmedlem, publikum, arrangør, journalist, lærer eller elev, kommer du i situasjoner der du må beskrive og vurdere musikk med ord. 

ILIOS får i år besøk av Hild Borchgrevink og Ida Habbestad. De har erfaring som musikkritikere i hhv. Dagsavisen og Aftenposten og er tidligere redaktører for nettstedene Scenekunst.no og Ballade.no. Begge har i tillegg lang erfaring som konsertprodusenter for levende musikk. De har utøvende utdannelse fra hhv. Skrivekunstakademiet i Hordaland og Norges Musikkhøgskole. Ida Habbestad er også styreleder i Norsk kritikerlag. 

I kurset gjør vi lytteøvelser og praktiske skriveøvelser, leser kritikker og diskuterer dem. Vi jobber med hvordan vi kan beskrive musikk, vurdere den og begrunne vurderingene, forskjeller mellom musikksjangre og hva man må ta hensyn til når man skal vurdere andres spill offentlig. Etter avsluttet kurs går kursdeltakerne på konsert, skriver en anmeldelse av denne og får tilbakemelding fra kurslederne.

ILIOS samarbeider med Sortland VGS om kurset, men det er også plass til voksne personer med noe skriveerfaring. Ta kontakt med ILIOS om du ønsker å være med. Kurset passer også for alle som må forfatte søknader, pressemeldinger og konsertprogrammer. 

Kjøp Billett
Dato:
lørdag 02. februar
Klokkeslett:
14:00
Sted:
Pris:
Gratis (påmelding før 20. januar)
Varighet:
3 timer
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo