KUNSTNERMØTER

I forbindelse med ILIOS-Lounge inviteres publikum til kunstnermøter på Castello festivalsenter og Prøvetrykk i Storgata 15. Kanskje Trym gir deg et hint om hvor bildene er tatt? Spør Ingeborg hva hun gjør på Senja, Grønland og Nasjonalmuseum. Eller besøk designer Petter Bratland som bruker byens 100 år gamle trykkerimaskiner sammen med siste skrik i digitale verktøy.

Som en del av ILIOS-Lounge inviteres publikum til å møte 3 av byens mest anerkjente visuelle kunstnere. Møtene finner sted med munnbind i grupper på 6, og besøket varer i 20. minutter. Mens du venter på tur serverer vi kaffe fra Esencia utenfor. Kunstnerene vil presentere noen av sine arbeider, og det vil være mulig å bruke innsparte storby-weekender og Sydenturer til kjøp av kunst! Ingeborg Annie Lindahl jobber mest med store formater, og har siden debuten for noen få år siden blitt vist på Høstutstillingen i Oslo og er altså invitert til å skape verk for nye Nasjonalmuseum i Oslo.

Trym Ivar Bergsmo er veteran innenfor fotokunsten, men er særdeles vital og fremoverlent i uttrykk og teknikker. Trym har med seg et antall utvalgte nyere bilder han vil vise fram på Castello, i original.

Harstad by har en sterk grafisk bransjehistorie, Nylig har designeren og kunstneren Petter Bratland ervervet Rolf Solsviks historiske trykkerimaskiner med tilbehør, noe av utstyret er fra 1920-tallet. Bratland har nylig åpnet «Prøvetrykk», som er et åpent kunstttrykkeri der gamle mekaniske teknikker blandes med datamaskiner og digitalt utstyr.

Petter med sin Original Heidelberg på Prøvetrykk i Storgata

GRATIS

Dato:
lørdag 06. februar
Klokkeslett:
12.00- 15.00
Sted:
Castello Festivalsenter / Prøvetrykk
Pris:
Munnbind påbudt. ILIOS-designbind kr. 80 i døra (Vipps)
Varighet:
20 min per gruppe om 6 personer
Servering:
Kaffe fra Esencia utenfor lokalene
Gjensidige logo
Harstad Tidende logo
Den norske kirke logo
polarkonsult logo
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo
Chili Logo