FINN SKJULT KUNST!

Nød lærer naken kvinne spinne, heter det. Men når ILIOS lager utendørs digital kunstutstilling er det ikke bare av nød. Kunstfeltet har alltid ligget foran røkla når det gjelder innovasjon, helt siden vi malte med oker på huleveggene. ILIOS og Chili Harstad AS har begynt å utforske det digitale veggmaleriets muligheter, der animasjon og høyoppløst lyd tilfører nye dimensjoner. Last ned mobil-appen, les ledetrådene under og se hva dere finner!

Her er ledetråder til 4 ulike steder med digital kunst som kan oppleves via ILIOS AR-app:

Jeg skal stramme til dagen blir en knute som holder», skrev Caroline fra Harstad. Ingeborg Annie fra samme by har gitt ordene selskap av ett bilde, med musikk av Agnes Ida. Hun er vitterlig også fra Harstad. Man må rette blikket litt oppover om man skal få med seg disse kvinnenes kunst. Eller bare tenk på en funksjonstast.

En husvegg fra 1906 på det som ble kåret til byens vakreste bygning for 10 år siden. I 1985 trodde mange det var en aprilspøk da lokalavisa skrev at bygningen var den første nord for Bodø der det kom penger ut av en sprekk i veggen. I dag har Trym Ivar Bergsmo laget hvinende hvit vinter på motsatt side av bygget, i gata som er oppkalt etter en omdiskutert apostel

Fra Torvet følger du duften av kaffe, og hils for all del på dem du møter. Det er 5 dører på venstre side av gata. En av den skjuler grafikk i bevegelse, signert Petter Bratland fra Prøvetrykk. Som seg bør for en ILIOS Lounge er lydsporet laget av en DJ her fra Segelfoss by

Fra Shotlands snublesteiner i Hvedings gate er det drøyt 200 meter ned til dama som husker i håndjern. Til minne om den gangen i 2018 da politiet avbrøt en barneforestilling under Festspillene i Nord-Norge.

PS: Husk ørepropper eller headset på lørdag! Kunsten har lyd!

DU KAN LASTE NED ILIOS AR-APP OGSÅ HER

GRATIS

Dato:
lørdag 06. februar
Klokkeslett:
12.00 - 14.30
Sted:
4 steder i sentrum
Pris:
Gratis
Varighet:
2,5 timer
Servering:
Skafferiet uteservering
Gjensidige logo
Harstad Tidende logo
Den norske kirke logo
polarkonsult logo
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo
Chili Logo