Frode Haltli Avant Folk

Kultband med sprelsk trekantdrama mellom folkemusikk, jazz og ny musikk åpner ILIOS 2024

Avant Folk er en samling av kongeriket Norges mest profilerte live-musikere; et spellemannslag helt utenom det vanlige; et kollektiv av solister på tvers av generasjoner og sjangre med et distinkt og særeget sound. Her er akustiske og elektroniske instrumenter i gjennomtenkt symbiose, her er musikalsk inspirasjon fra fortid, nåtid og framtid. 

Noen har kalt det folkemusikk på speed. Men egentlig er det bare et trekantdrama mellom folkemusikk, jazz og samtidsmusikk, iscenesatt av akkordion-virtuosen, komponisten og musikk-arrangøren Frode Haltli. Et folkloristisk mikrokosmos som som tar det lyttende publikum og spillende musikanter gjennom fagre riker til paradis – med sang! 

Ensemblet har siden debuten i februar 2017 blitt svært et ettertraktet kollektiv, og har spilt på festivaler i inn- og utland. Etter den TV-overførte konserten under Jazzahead i Bremen ble bandet invitert til en rekke internasjonale festivaler, og har opparbeidet seg nærmest kultstatus hos et bredt publikum både internasjonalt og her hjemme.

Frode Haltli Avant Folk

Frode Haltli – akkordeon
Erlend Apneseth –hardingfele
Hans P. Kjorstad – fele
Rolf-Erik Nystrøm – saxofoner
Hildegunn Øiseth – trompet og bukkehorn
Ståle Storløkken – orgel, synthesizer
Juhani Silvola – gitarer
Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar og vokal
Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass
Per Oddvar Johansen – trommer

Kjøp Billett
Dato:
torsdag 01. februar
Klokkeslett:
20.00
Sted:
Nordic Hall
Pris:
385/285 (inkl. avgift) ILIOS-åpning spesial: Kombi-billett Avant Folk og Viktor Bomstads Suola ja Noaidi (Tyven og Sjamanen) kr. 500
Varighet:
75 min
Servering:
Salg av drikke
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo