Ketil Bjørnstad solo

Ketil Bjørnstad åpner ILIOS-festivalen på byens nye flygel

Harstad har fått et nytt flygel i nyoppussede Nordic Hall. ILIOS benytter anledningen til å stjele konsertpremieren for det nye Steinway-vidunderet, og har invitert pianisten, komponisten og forfatteren Ketil Bjørnstad til å åpne ILIOS 2023 med en akustisk solokonsert. Publikum blir sittende ved små bord rundt flygelet, og får servert både pianospill og nyskrevne dikt.  

Ketil Bjørnstad ble 70 år i fjor, og la da ut på en turné der han selv alene ved et flygel er hovedingrediensen. Selv sier Bjørnstad at dette alltid har vært grunnlaget for hans musikalske karriere, og at det opp en måte markerer begynnelsen og slutten. Alene med et flygel oppstår det en særegen og nær kontakt med publikum, som påvirker de musikalske vegene underveis. Også instrumentet og akustikken i lokalet er med på å definere innholdet. Derfor er det med stor spenning og glede at ILIOS åpner sin utgave nr. 30 med at byens nye flygel får besøk av Ketil Bjørnstad, en per definisjon nyskapende kunstner som jobber på tvers av både sjangere og formater. Det musikalske innholdet er en solokonsert med repertoar fra hele Bjørnstads musikalske karriere, men også noen nye komposisjoner og improvisasjoner. 

Det er Contrasto-festivalen og Sverre Utvåg som må tilskrives æren for reetableringen av Nordic Hall som konsertsal, at på til med et nytt Steinway D-flygel. Når Contrasto for en tid siden gikk ut i lokalavisa med et ønske om at flere skulle ta det nye Steinway-vidunderet i bruk, så ILIOS sin sjanse til å stjele premieren for det nye instrumentet. Og samtidig markere at ILIOS-festivalen er tilbake i uke 5, der den skal være. Etter 2 år med flytting av festivalen pop grunn av pandemien. Og vi anbefaler sterkt at flygelet tas i bruk av både Cotrasto og andre tilbydere av høy kvalitet. 

Kjøp Billett
Dato:
torsdag 02. februar
Klokkeslett:
18:30
Sted:
Nordic Hall
Pris:
380/280 (inkl. avgift)
Varighet:
70 min
Servering:
Salg av drikke
Den norske kirke logo
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo
Chili Logo