ILIOS-LOUNGE PÅ TORVET

Finn den skjulte digitale kunsten i gatene rundt Torvet med ILIOS AR-app, nyt kubansk kaffe og kortreiste delikatesser på Skafferiets uteservering. Møt folk i grei avstand ute på Torvet, og legg inn et kort besøk hos kunstnerene. Besøkene varer i 20 min og gjennomføres i grupper på 6 med munnbind.

Utendørs ILIOS-Lounge er en populær øvelse. I år er den pandemi-tilpasset, og du kan gå på «stolpejakt» etter digital kunst i gatene rundt Torvet med god avstand til andre kunst-jegere. Vi har hengt pleksiglass foran Rikard Kaarbø for å være på den sikre siden, og hvis du har lastet ned ILIOS-appen i siste utgave og sikter mot pleksiglasset vil Kaarbø selv fortelle hva som skjer. Den skjulte kunsten finner du husvegger og i portrom. Bruk mobil eller nettbrett og husk øreplugger! Sett dere ned i Skafferiet Gourmets romslige uteområde og smak på kortreiste delikatesser.

Finn fram til nye digitale arbeider av byens kunstnere!

Tre av byens fremste kunstnere viser fram nye verk via ILIOS-appens alternative virkelighet. Last ned gratis mobil-apper her og gå på jakt etter kunsten. Finn det du tror er riktig sted, start appen og sikt med mobilen. Husk øreplugger. Trykk på Ledetråder for å få noen hints!

LINKER TIL MOBIL-APP OG LEDETRÅDER

MØT KUNSTNERE I TRYGGE OMGIVELSER!

Når du har funnet de skjulte digitale kunstverkene kan du møte kunstnerene bak verkene livs levende. ILIOS organiserer 20 minutters kunstnermøter med grupper på maksimalt 6 personer. Munnbind er obligatorisk – ta med selv eller kjøp ILIOS-utgaven til selvkost kr. 80 (kun Vipps). Still spørsmål, se på arbeider eller kjøp noe!

Trym Ivar Bergsmo er veteran innenfor fotokunst, men er særdeles vital og fremoverlent i sitt uttrykk. Han samarbeider ofte med yngre kunstnere. Trym har med seg et antall utvalgte bilder.

Møt Trym på Castello mellom kl. 12.00 og 13.00 .

Ingeborg Annie Lindahl jobber mye med store og ikke sjelden forgjengelige formater. Hun har siden debuten hatt en rekke separate oppdrag, har deltatt på Høstutstillingen i Oslo og er altså invitert til å skape verk for nye Nasjonalmuseum i Oslo.

Møt Ingeborg på Castello mellom kl. 13.30 og 14.30

Harstad by har en sterk grafisk bransjehistorie, Nylig har designeren og kunstneren Petter Bratland ervervet Rolf Solsviks historiske trykkerimaskiner, og startet «Prøvetrykk». Et åpent kunstttrykkeri der gamle mekaniske teknikker blandes med med digitalt utstyr.

Møt Petter på Prøvetrykk mellom kl. 12.00 og 14.30 .

MENS DU VENTER PÅ TUR SERVERER VI KAFFE FRA

GRATIS

Dato:
lørdag 06. februar
Klokkeslett:
12.00 - 14.30
Sted:
Torvet og gatene rundt
Pris:
ILIOS-munnbind til selvkost
Varighet:
2,5 timer
Servering:
Ja, utendørs (alkoholfritt)
Gjensidige logo
Harstad Tidende logo
Den norske kirke logo
polarkonsult logo
Troms og Finnmark fylkeskommune
nyMusikk logo
Harstad Kommune Logo
Sparebanken 68 Nord logo
Chili Logo