Tori Wrånes i arktisk skjærgårdsby

Den første tanken var at Tori Wrånes skulle komme til ILIOS med en variant av sin performance “Sirkling”, som ble satt opp på Museet for Samtidskunst i mai 2017. Men etter hvert som hun fikk klart for seg at Harstad var en arktisk skjærgårdsby med handel og båtbyggertradisjoner tilbake til norrøn tid og enda lenger, begynte en kreativ prosess vi enda ikke har sett slutten på. ILIOS og Harstad kommer å gå inn i historien som et sted der denne markante norske kunstneren fikk lyst å lage en helt ny oppsetning, i tett samarbeid med byens ulike profesjonelt miljøer. Vi nærmer oss med stor fart nå - på bildet under var vi fortatt på skissestadiet, rett før Toris premiere på Center for Contemporary Art Ujazdowski Castle i Warszawa.

Warzawa.jpg
Michel Diniz de Carvalho