MAJA S. K. RATKJE OG 24 ELEVER FRA KULTURSKOLEN ER I GANG MED ILIOS 2018! 

ilios2018_.jpg

Da er faktisk ILIOS 2018 i satt gang! Vi markerer 25-årsjubileet med et stort antall konserter og andre arrangementer i sentrum av Harstad. Og det er selvsagt de helt unge som åpner ballet! Maja S. K. Ratkje vil være en sentral komponist på åpningsdagen 1. februar, og først ut er hennes lydinstallasjon "Vannstand" som akkurat nå spilles inn og mikses med 24 unge musikere fra Harstad Kulturskole. De vanlige notene er byttet ut med tidevannstabeller fra Harstad havn!

På åpningsdagen torsdag 1. februar skal det ferdig miksede verket framføres med utsikt til Harstads havnebasseng. Dette i form av en lydinstallasjon bestående av 8 identiske høyttalere i ring, der Maja Ratkjes musikk spilt av Harstad Kulturskoles elever blir framført. Som seg hør og bør vil utøverne bli invitert til uframføringen, og her blir det servert brus i glass med høy stett!

Maja S. K. Ratkje er en av Norges mest anerkjente samtidskomponister, med en stor produksjon bak seg. Hun har vunnet en rekke høythengende priser og konkurranser om bestillingsverk. Det er en ære for ILIOS å ha Maja som en av de sentrale musikkskaperne på ILIOS 2018.

Michel Diniz de Carvalho