Logo
Image

Søndag 5. februar - kl. 16.00

Harstad kino

Billettpris kr. 290


Kjøp billett"Aske"

Audiovisuell forestilling i verdensklasse fra Figurteatret i Stamsund og legendariske Compagnie Philippe Genty. En gripende forestilling om den smale knivegg mellom galskap og normalitet som unge mennesker går på. 


"Aske" er et poetisk og brutalt stykke visuelt teater om hvordan kreftene i oss uhyggelig raskt kan skifte fra skapende til ødeleggende. En historie full av ild, av villskap, uro og kjærlighet. Forestillingen er inspirert av den Brageprisvinnende romanen "Før jeg brenner ned" av Gaute Heivoll, som handler om en pyroman som i 1978 herjet i bygda Finsland. Aske utforsker den smale knivegg mellom galskap og normalitet som unge mennesker går på.


Forstillingens regissør Yngvild Aspeli er en norsk regissør, utøver og dukkemaker som har sin utdanning fra Institut International de la Marionnette i Charleville Mezieres, Frankrike. Plexus Polaire er basert i Frankrike og er sammensatt av utøvere fra Frankrike og Spania. Aske ble produsert og ferdigstilt på Figurteatret i Nordland høsten 2014. Det er en koproduksjon med Compagnie Philippe Genty MCNN. Forestillingen ble nominert til Heddaprisen 2015 i klassen for beste audiovisuelle design.

 

Medvirkende:


Regi - Yngvild Aspeli
Skuespillere/dukkespillere: Aitor Sanz Juanes, Andreu Martinez Costa & Pierre Tual
Scenografi: Polina Borisova, Gunhild Mathea Olaussen og Charlotte Maurel. 
Lyddesign: Guro Moe Skumsnes i samarbeid med Ane-Marthe Sørlie Holen
Stemme: Giert Werring / Abbi Patrix
Dukker: Carole Allemend, Yngvild Aspeli, Polina Borisova, Sophie Coëffic & Sebastian Puech
Kostymer: Sylvia Denais
Lysdesign: David Farine
Video: David Lejard-Ruffet
Kunstnerisk rådgivning: Paola Rizza 

Dramaturg: Pauline Thimonnier
Outside eye: Philippe Genty og Mary Underwood
Produksjon: Sarah Favier / Centre de création et de production de la MCNN