Logo
Image

Lørdag 4. februar - kl. 16.00

Trondenes fangeleir

Billettpris kr. 250 (derav går kr. 100 til Røde Kors arbeid i Syria)


Kjøp billettVintersanger

Møt Vokal Nord og Kargopol akademiske mannskor utendørs i Trondenes fangeleir. Det er i år 75 år siden at leiren kom i full drift. Mange hundre unge russere døde der ute av kulde, dårlig matstell og sykdom. Mens de bygget det som i dag er en turistattraksjon.   

 

De ble nøye registrert med navnet på sine nærmeste pårørende hjemme. Det ble notert hvor de var tatt til fange, og hvilket yrke de hadde. De var unge og innskrevet som friske,  eller «gesund» som det sto på fangekortene. Men de fleste skulle dø i løpet av ganske kort tid, noe de dessverre også forsto selv.


Polariseringen i verden øker, og igjen dør uskyldige mennesker i meningsløse voldshandlinger i Europa. I et slikt perspektiv ser vi hva fellesskap og forsoning betyr. Vi i nord har hatt et fredelig naboskap med Russland i mange hundre år. Vi er naboer i Arktis og vi har vært nødt å respektere og lære av hverandre for å overleve. Forskjellene er blitt en styrke. Derfor minnes vi de unge fra vårt naboland som døde ute på Trondenes. 


Arrangementet gjennomføres uansett vær. Vi vet ikke hvordan det går, men vi vet at  publikum kan kle seg godt og gå innendørs etterpå. Det kunne ikke fangene. På vei tilbake fra leiren kan de som ønsker det besøke Trondenes kirke. 


Produksjonen er et samarbeid med Trondenes Historiske Senter og Nordlysfestivalen. Arrangementet blir direktesendt (streamet) til Nordlysfestivalen i Tromsø. De medvirkende korene møttes i Arkhangelsk 2015, og etter ILIOS tar Vokal Nord med seg de russiske sangerne på en kort turné i landsdelen.   

 

Oppmøte på Trondenes Historiske Senter. Det tar ca 10 min å gå ut til leiren. Husk gode sko. Hvis noen trenger assistanse for å komme seg ut til leiren fra THS, kom i god tid og si fra til oss så vil vi finne en løsning. Vi samarbeider med Røde Kors hjelpekorps.


Varighet: ca 60 min.