Logo
Image

Lørdag 4. februar - kl. 20.00

Harstad kino

Billettpris kr. 290


Kjøp billettTrondheim jazzorkester

Man kan faktisk si "Welcome Mr Vågan and farewell Mr Bowie" om denne konserten. Sist vi hørte om jazzorkestret var de i New York i anledning Chick Coreas 75-årsdag. Nå kommer de til ILIOS og spiller den første konserten noensinne med sin nye kunstneriske leder Ole Morten Vågan fra Brønnøysund. Han har komponert ny musikk som har slått kraftig an ute i Europa, og han har med seg et superlag av musikere til Harstad. Trondheim jazzorkester med Vågans som leder og komponist representerer en intensitet og et energinivå som er helt spesielt. Denne utgaven av orkestret omfatter for sikkerhets skyld både Gard NIlsen og Håkon Mjåset Johansen på trommer! Og Kjersti Huke på vokal.   


Som en ILIOS-spesial har vi også bedt Ole Morten om å arrangere noen sanger av David Bowie for bandet. Som kjent bodde Bowie i New York i mer enn 20 år, og flørtet kraftig med jazzen på det som skulle bli hans aller siste album. Maria Schneider og hennes berømte jazzorkester fikk den første telefonen fra Bowie, og laget låta "Sue (Or In A Season Of Crime)" sammen med ham. Så tok Marias saksofonist Donny McCaslin over, og laget albumet "Black Star" med den engelske legenden. Det skulle vise seg å bli Bowles aller siste album.


David Bowie var en nyskaper av rang, og vi synes det er helt naturlig at ILIOS og Trondheim jazzorkester kvitterer med et musikalsk «Farwell Mr Bowie» det året han skulle ha blitt 70. Men det blir i Ole Morten Vågans musikalske drakt.

 

Trondheim jazzorkester på ILIOS 2017

Kirsti Huke - vokal

Adrian Løseth Waade - fiolin

Eirik Hegdal - saksofon og klarinett

Fredrik Ljungkvist - saksofon og klarinett

Espen Reinertsen - saksofon og bassklarinett

Eivind Lønning - trompet 

Øyvind Brække - trombone

Øyvind Engen - cello

Daniel Formoe - Hammond B3

Oscar Grönberg - piano

Gard Nilssen - trommer

Håkon Mjåset Johansen - tommer

Ole Morten Vågan - bass, komponist

 

80 min. 

Servering før konsert og i pausen.