Logo
Image

Lørdag 4. februar - kl. 13.00

Castello (ved Harstad Sparebank)

Gratis adgang
ILIOS BOREALIS for alle fra 7 til 77

Lag din egne digitale kunst som blir lagt ut på storskjerm i ILIOS Lounge foran Harstad kino.  


Ta med venninnene dine, eller mora di og lag audiovisuell kunst der du kan manipulere alt unntatt hårsveisen din. Bestefedre kan utfordre familiens tenåringer i kreativ tvekamp. Den digitale installasjonen ILIOS BOREALIS står inne i Castello ved siden av Harstad Sparebank. Peter Baden - mannen som laget musikken på åpningen av Ungdoms-OL på Lillehammer i fjor er ekspert på digitale duppeditter og hvordan de virker sammen. Han har programmert installasjonen, og vil være tilstede som veiviser. Man kan si at ILIOS BOREALIS er en stor datamaskin koblet til ulike sensorer. Den er programmert med lyder, musikk, lys og andre visuelle elementer. Sensorene kan brukes til å manipulere alt sammen. 


ILIOS BOREALIS står i et rom der det er en skjerm du kan stå foran. Du kan styre LED-lamper, 3D-grafikk, laserlys, lyd og musikk med armer og ben. Resultatet blir elektronisk, digital kunst med lyder, musikk og bilder. Det beste av alt er at resultatet overføres live til en LED-skjerm ute i ILIOS Lounge.  


Navnet ILIOS BOREALIS er gresk og latin på samme gang, og kunne bety noe slik som "den nordlige solen". Og det er slik verden rundt oss ser ut i "the posthuman condition". Epoker og teknologier blandes, nye vaner og løsninger blir standard. All den nye teknologien rundt oss har begynt et sted, ikke sjelden gjennom menneskers lek og kreative øvelser med teknologi. Så er det egentlig opp til oss om vi skal bruke resultatene til å lage bedre kunst eller mer treffsikre missiler.