Logo
Image

Lørdag 4. februar - kl. 21.30

ILIOS Festivalklubb

Billettpris kr. 150


Kjøp billettFestivalklubb med Polkabjørn og Kleine Heine

Som nevnt tidligere er jodling og trekkspill ny-musikkfolkets foretrukne Afterski-variant. Gjerne sammen med øl, pølser og lompe. På ILIOS lørdagskveld er det mange trøndere i byen, så det kan absolutt være lurt å sikre seg en billett på forhånd.  


Kvelden vil igjen by på et variert repertoar med jodling fra RØST-landene (Romsdalen, Østerrike, Sveits og Tyskland). I tillegg frambys som vanlig mongolsk strupesang, undergangsblues og viser fra lirekassen. Fra festivalens side legges det ikke opp til at menn i underbuksa skal ligge foran musikerne og spise kake. Det er alt for gulvkaldt til det.   


Men hvis noen tror at fremragende kunstneriske prestasjoner og humor ikke kan eksistere sammen, da tar man grundig feil. Å oppleve denne duoen live vil forlenge livet til alle som er i lokalet på grunn av at kroppen frigjører sunne endorfiner og andre gode signalsubstanser når slik musikk blir framført. Det er et langtrukket utbrudd av livsglede og fandenivoldskhet. Vakkert er det også, til tider.   

 

Fenomenet Polkabjørn og Kleine Heine oppsto i Sveits en sommer for 10 år siden da herrene Bjørn Tomren og Heine Bugge besøkte Jodlerfest i Huttwil. Da de reiste hjemover var de blitt til duoen Polkabjørn & Kleine Heine. De har opptrådd for Kongen, utenriksministeren, kamelpassere i Jerusalem og en rekke andre yrkesgrupper. De har også blitt stjerner i NRK, lisenskanalen, i en dokumentarfilm om seg selv. Vi stopper der. Bare kom og se og hør!