Logo
Image

Fredag 3. februar - kl. 20.00

Harstad Kino

Billettpris kr. 290


Kjøp billettSvenske tilstander - En guidet tur i Kroumatas fotspor

Svenskene har Zlatan, Benny Andersson og IKEA. Inntil i fjor hadde de også Kroumata, seks menn med trommestikker og svart pologenser som noen steder var mer kjent enn både svenskekongen og det svenske hockeylandslaget.    

 

Da slagverksensemblet Kroumata ble lagt ned i 2015 hadde det rukket å bli folkeeie. Publikum sto i kø til de årlige konsertene i Stockholms Filadelfia-kirke med sine 2 000 plasser, Kroumata ble parodiert av Sveriges fremste satiriker og invitert til det svenske kongeparets bursdager og jubileumsfester. Joda, de spilte samtidsmusikk. Fra absolutt pling-plong til koreografert japansk taiko-musikk, alt til jubel og stående applaus. 

 

ILIOS-festivalen byr på en guidet tur i slagverksensemblet Kroumatas fotspor. Publikum får møte NOSOs sinfonietta og FMKNs spreke slagverksgruppe - under ledelse av dirigent Leif Karlsson, Kroumataveteran med 30 år i ensemblet. Guide på scenen blir Rolf-Cato Raade. Stormen-sjef og profilert nordnorsk kulturleder, men også slagverker med lang fartstid i Sveriges Radios Symfoniorkester og den svenske hovedstadens slagverksmiljø.

 

Hvis du bare skal gå på én eneste slagverks-konsert i år er det denne. Dette er kanskje siste gangen du har mulighet til å oppleve den fantastiske musikken og stemningen rundt en helaftens Kroumata-konsert. Et fenomen som var et resultat av en målrettet satsing i et naboland uten olje og gass, men som tok seg råd til å ha et stort slagverks-ensemble i verdensklasse. 

 

Det er svenske tilstander det! 

 

SLAGVERK EKSTRAVAGANSA - EN GUIDET TUR I KROUMATAS FOTSPOR 

 

FMKNs slagverksgruppe, Jennifer Torrence, Øyvind Øksnes (NOSO)

Gjester: Steinar Døvle (fløyte) og Ole Thomas Gjærum (trompet) fra FMKN

Strykere fra NOSO og Norrbotten NEO

 

Dirigent: Leif Karlsson (30 år i Kroumata)

Guide på scenen: Rolf Cato Raade 

 
80 min.

Servering før konsert og i pausen