Logo
Image

Fredag 3. februar - kl. 10.00

Galleri Nordnorge
Kulturbransjen som medspiller i sentrumsutvikling

Fra kjøttpølse til kulturhus, smale festivaler, nisjebutikker og matkunst.

 

Bildet viser Havnegata i Harstad mens verdiskapningen besto av kjøttpølse og hermetikk. I dag er det mastergrader, kultur og gourmetmat som dominerer gata. Harstad vokser, og mange gleder seg til gratis parkering og kampanje på store parasoller og gassgriller i nye oppvarmede storsentre. Mens andre vil ha mer samtidsmusikk, løpesko og jordskokkpuré inne i et bilfritt sentrum. Men vi trenger faktisk ikke å velge, og vi har behov for alle varianter når vi skal utvikle våre store småbyer og små storbyer til steder med netto tilflytting og godt liv for alle aldere.


Dynamikken mellom de spesielle tilbudene i bykjernen og de store formatene ute ved bygrensen er positiv, og skaper et mangfold der pris, kvalitet og personlige preferanser styrer de valg vi gjør. Det er også et poeng i forhold til reiseliv og befolkningsvekst. Men for å få til dette må alle bidra til at sentrum lever opp og framstår som et attraktivt komplement til storsentre. På dette området kan kulturbransjen, butikker, serveringsbedrifter og hoteller sannsynligvis være mer frampå enn i dag.


Innledere:

Atle Hauge,
leder for Kunnskapsverket. 
Kunnskapsverket skal gjennom et team av norske og internasjonale forskere, utviklere og næringsaktører bidra til utvikling av et helhetlig kunnskapsgrunnlag for kulturelle næringer i Norge


Jan-Erik Kristoffersen,
 direktør Visit Harstad
Harstad har lenge profilert seg som kulturbyen i nord, og har nylig vært pilotprosjekt for Nordnorsk Reiselivs prosjekt "Kulturturisem"


Veronica Melå
, forlegger og bokskaper
Melå har gjennom sine utgivelser fremmet lokal kultur, og lokalt næringsliv. Hun er engasjert i debatten om sentrum, og vi har invitert henne til å gi et oppspill til debatten. 

Etter innlederne inviterer vi deltakerne til å si sine meninger om temaet.

Ordstyrer: Ola M Løkholm, direktør Harstad kulturhus 

 

Et samarbeid mellom ILIOS og Innovasjon Norge