Logo
Image

Fredag 3. februar - kl. 21.30

ILIOS Festivalklubb

Billettpris kr. 150


Kjøp billettFestivalklubb med Polkabjørn & Kleine Heine

Ny musikk-publikums svar på Afterski er selvsagt jodling og trekkspill på skyhøyt nivå. Og det med øl, pølser og lompe til. Her kan det være lurt å sikre seg en billett på forhånd.  

 

Fenomenet Polkabjørn og Kleine Heine oppsto i Sveits en sommer for 10 år siden da herrene Bjørn Tomren og Heine Bugge besøkte Jodlerfest i Huttwil. Da de reiste hjemover var de blitt til duoen Polkabjørn & Kleine Heine.

 

I dag har de nok sine beste år bak seg, med opptredener for både konge, utenriksministar og fillefrans, foruten å blitt stjerner i en NRK-dokumentar om seg selv. De har også rukket å bli kjent som kanskje det mest usannsynelige oppvarmingsbandet i nyere tid, med oppvarmingsjobber for A-HA, Katzenjammer og Ylvis. Det eneste de mangler på CVen er ILIOS i Harstad. Ikke minst nå som Kleine Heine på sine eldre dager er blitt samtids-jazzmusiker med tenorsax-stjernen Marius Neset i "Voksne Herrers Orkester". Kanskje Polkabjørn kan få seg en turné med Nordic Voices eller Sidsel Endresen? 

 

Virtuosen Kleine Heine er kjent som trekkspillets svar på Matti Nykänen, utsvevende og god med kniv. Polkabjørn er ikke bare Nord-Europas beste jodler, men har også blitt en strupesanger av rang etter å ha gått i lære hos strupesangkvartetten Huun-Huur-Tu.

 

Kvelden vil by på et meget variert repertoar med jodling fra RØST-landene (Romsdalen, Østerrike, Sveits og Tyskland). I tillegg frambys mongolsk strupesang, undergangsblues og viser fra lirekassen. Med en musikk som tærer på både publikum og utøvere er det et under at Polkabjørn & Kleine Heine fremdeles er aktive, gå derfor ikke glipp av denne sjansen til å se dem live.